Skedarët

Në menunë [SKEDARËT] ju gjeni modulin e menaxhimit të skedarëve Verpura.

Një hapësirë e plotë skedarësh online është e integruar direkt në Verpura. Një përdorues mund të ngarkoj fotografi këtu dhe të qaset në skedarët që gjenerohen nga Verpura. Kjo ju mundëson të keni lëvizshmëri të plotë kur hyni në të dhënat tuaja. Për të parandaluar humbjen e skedarëve tuaj, e tërë përmbajtja e hapësirës tuaj të skedarëve back-up-et automatikisht çdo natë. Çdo llogari Verpura ka qasje në një sasi të caktuar të memories sipas çmimores tonë. Opsionale, ju mund të keni qasje në më shumë memorie - na kontaktoni nëse doni të dini më shumë. Me menaxhimin tonë të saktë ju mund të përcaktoni se kush cilit skedar mund t’i qaset. Me "Verpura Start Up" për bizneset me një person, ju keni qasje vetëm në menaxhimin e skedarëve në tërë kompaninë. Me "Verpura Business" dhe "Verpura Premium" ju keni qasje në menaxhimin e skedarëve në të gjithë kompaninë, si dhe në një system të skedarëve personal. Në sistemin e skedarëve në tërë kompaninë mund të kufizohet qasja në skedarë individuale për disa përdorues. Kjo mund të konfigurohet për ju nga ekipi ynë Verpura për të gjitha dosjet PDF dhe XML të gjeneruara nga Verpura për oferta, blerje, kredi, fatura, etj. Verpura automatikisht krijon dosje për produktet, projektet dhe klientët, ndërkohë që ju mund të ngarkoni skedarë në maska përkatëse. Sigurisht, ju mund të krijoni dosjet tuaja për të menaxhuar dokumentet tuaja. Hapësira e të dhënave personale i takon një përdoruesi dhe mund të shikohet dhe redaktohet nga ai.

datein1

Ilustrim: Pasqyra e sistemit të skedarëve

Çdo rresht në sistemin e skedarit përfaqëson një dokument ose dosje. Për çdo rresht keni disa opsione. Ju p.sh mund të bashkëqasni skedarët, t'i dërgoni at përmes e-mailit, t'i fshini, t'i zhvendosni ose ndryshoni. Me një të autorizim dhe sipas kërkesës është e mundur të dërgoni skedarë PDF direkt për printim me pagesë. Çmimet varen nga sasia e printimeve. Dosjet XML mund të nënshkruhen në mënyrë digjitale me një "Kartë qytetari" dhe një softuer përkatës " Kartë qytetari". Për informacione të mëtejshme na kontaktoni.

datein2

Ilustrim: Krijimi i nënshkrimit të një dokumenti

WebDAV

Menaxhimi i plotë i skedarëve mund të integrohet në Windows (por edhe në Apple ose Linux) me WEBDAV, p.sh. si drive X: për personale dhe për drive Y: për hapësirën e skedarit të tërë kompanisë. Këtu është një hyrje e shkurtër, si mund të vendosni një drive të rrjetit me WebDAV (Web Based Distributed Authoring dhe Versioning): (nëse keni nevojë për ndihmë, na kontaktoni!)

 1. Lidhu me serverin Verpura
  1. Hapni menunë Fillo dhe klikoni në butonin e Kompjuterit në anën e djathtë të
  2. Klikoni në butonin e veglave “Hapësira e qasshme e rrjetit”
   Netzwerklaufwerk hinzufügen

   Ilustrim: Hapësira e qasshme e rrjetit

  3. Selekto një hapësirë shkronjash të cilën dëshironi ta caktoni te kjo hapësirë e qasshme e rrjetit
   Laufwerksbuchstaben auswählen

   Ilustrim: Selektimi i hapësirës së shkronjave

  4. Shkruani URL që dëshironi ta qasni
   Nga njëra anë, nëse dëshironi të lidheni me hapësirën e tërë kompanisë tuaj ose hapësirën e klientit, shkruani URL-në: https://erp.verpura.eu/client
   Nga ana tjetër, nëse dëshironi të shihni dokumentet tuaja në hapësirën tuaj të përdoruesit, shkruani URL-në: https://erp.verpura.eu/user
  5. Nëse dëshironi që gjithmonë ta keni në dispozicion hapësirën e qasshme të rrjetit në dritaren e kompjuterit, kontrolloni kutinë "Ri-lidhu në kyçje"

   SHËNIM: Nëse nuk e kontrolloni kutinë "Ri-lidhu në kyçje", atëherë skedari i hapësirës së qasshme të rrjetit në Kompjuter do të shkëputet automatikisht sapo të shkyçeni ose të ristartoni kompjuterin.

   Verbindung zur Verpura Client Seite

   Ilustrim: Lidhja me anën e klientit Verpura

  6. Kliko në butonin 'Përfundo'
  7. Pastaj nga ju do të kërkohet që ta shkruani emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin që përdorni për t'u lidhur me Verpura. Nëse dëshironi të kyçeni automatikisht çdo herë që të hapni hapësirën e qasshme të rrjetit, atëherë kontrolloni kutinë "Ruaj kredencialet e mia". Klikoni OK pasi t’i shkruani ato.
   Anmeldedaten speichern

   Ilustrim: Ruajtja e kredencialeve të përdoruesit

  8. Tani ju keni një hapësirë të qasshme të rrjetit të dosjes së bashkëqasur nga Verpura në Kompjuter
   Verpura Client Dateispeicher hinzugefügt

   Ilustrim: Hapësira e qasshme e klientit Verpura

 2. Për të ndërprerë qasjen e hapësirës të rrjetit

  Kjo do ta stakoj hapësirën e qasshme të rrjetit dhe e largon atë vetëm nga dritarja e Kompjuterit. Nuk do të fshijë dosjen e bashkëqasur të rrjetit!

  1. Hap menunë 'Fillo' dhe kliko në butonin 'Kompjuter'
  2. Kliko me të djathtën në hapësirën e qasshme të rrjetit që dëshironi ta ndërprisni, dhe klikoni “Ndërprit”
   Netzwerklaufwerk entfernen

   Ilustrim: Ndërprerrja e rrjetit

  3. Hapësira e qasshme e rrjetit tani është ndërprerë dhe nuk do të shfaqet më në dritaren e Kompjuterit

WebDAV me Cyberduck

Në rast se dëshironi të përdorni një aplikacion në vend të një hapësire rrjeti, ju mund të përdorni aplikacionin e klientit Cyberduck. Cyberduck ka një interface të lehtë për t'u përdorur, duke lejuar lidhjen me PTS (Protokolli i Transferit të Skedarëve), TSS (SSH Transferi i Sigurt i Skedarëve), WebDAV (Autorizimi dhe Versionimi i Shpërndarë me bazë në Web), Amazon S3, Ruajtja në Google Cloud, dritaret Azure, Rackspace Cloud Files, madje edhe Google Drive. Ky është një udhëzim hap pas hapi se si ta instaloni dhe ta përdorni klientin Cyberduck për t'u lidhur me serverin e WebDAV që Verpura ofron duke përdorur HTTPS:

 1. Shkarko dhe instalo Cyberduck nga http://cyberduck.ch/
 2. Hap Cyberduck dhe nga aplikacioni kliko në butonin "Hap lidhjen"
 3. Selekto llojin e lidhjes si WebDAV (HTTP/SSL)
  WebDAV Verbindung auswählen

  Ilustrim: Selektimi i lidhjes WebDAV

 4. Shkruani parametrat e paraqitura në pamjen e ekranit më poshtë, duke përdorur emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin që përdorni për t'u identifikuar në Verpura

  Nëse dëshironi të lidheni me hapësirën tuaj të tërë kompanisë shkruaj / klient në shtegun, për përdoruesit e tërë hapësirës / përdorues.

  Neue Verbindung zur Firmenweiten Dateiverwaltung öffnen

  Ilustrim: Hapja e një lidhje të re të Tërë-Kompanisë

  Pasi të jeni qasur në një hapësirë, mund të lexoni dhe të shkruani skedarë nga zona e bashkëqasur e depos duke u qasur në lidhjen e re. Në këtë mënyrë Cyberduck siguron një interfejs përdoruesi si një menaxher i skedarëve për të punuar me të dhënat e kompanisë suaj.

  Verbindung zur Firmenweiten Dateiverwaltung (Client Speicher)

  Ilustrim: Lidhja në Tërë-Kompaninë (hapësira e klientit)

  Nëse dëshironi t’i shihni vetëm të dhënat tuaja private nga Verpura (hapësira e përdoruesit) ju duhet të shtoni si një opsion shtegun / përdoruesi.

  Neue Verbindung zur Persönlichen Dateiverwaltung öffnen

  Ilustrim: Hapja e një lidhje të re te të dhënat e juaja personale

  Sapo të lidheni, mund ta menaxhoni hapësirën tuaj si një shfletues të ri skedari. Operimet më të zakonshme të kryera janë: krijimi, hapja, redaktimi, shkarkimi, ngarkimi, riemërimi, zhvendosja, kopja, fshirja, kërkimi / gjetja, sinkronizimi. Dosjet shfaqen në një rend kronologjik. Interfejs gjithashtu përfshin butonat navigues përpara dhe prapa. Nëse keni ndonjë dyshim se si të përdorni Cyberduck ju mund të hapni Cyberduk Wiki, që ofron informacione të dobishme.

WebDAV me Mac OS

 1. Te gjetësi (finder) selekto Go > “Connect to Server”
  Mit Server verbinden

  Ilustrim: Hapja e një lidhje të re te të dhënat e juaja private

 2. Shkruani adresën e serverit në fushën e adresës së serverit dhe pastaj klikoni "Lidhu".
  • Nga njëra anë në qoftë se dëshironi të lidheni me hapësirën tuaj të tërë kompanisë ose të klientit, shkruani adresën: https://erp.verpura.eu/client
  • Nga ana tjetër, në rast se dëshironi të shihni dokumentet tuaja në hapësirën tuaj të përdoruesit, shkruani adresën: https://erp.verpura.eu/user
  Geben Serveradresse

  Ilustrim: Lidhja me klientin

  KËSHILLA: Ju gjithashtu mund të klikoni ikonën pranë adresës së serverit për ta ruajtur atë. Pastaj herën tjetër nuk ju duhet të shkruani përsëri adresën kur doni të lidheni me serverin. Ju vetëm duhet të selektoni adresën e serverit të ruajtur dhe klikoni "Lidhu"

  Geben Serveradresse

  Ilustrim: Lidhja me përdoruesin

 3. Pastaj do t'ju kërkohet të shkruani emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin që përdorni për t'u lidhur me Verpura.
  Geben Serveradresse

  Ilustrim: Shënimi i kredencialeve tuaja

 4. Tani do ta keni një hapësirë të qasshme të rrjetit (klienti ose përdoruesi) të dosjes së bashkëqasur të rrjetit tuaj nga Verpura
  Geben Serveradresse

  Ilustrim: Shkrimi i kredencialeve tuaja

WebDAV me shfletuesin tuaj

Ju gjithashtu mund të lidheni me drejtorinë WebDAV me cilindo nga shfletuesit tuaj.

 1. Hap shfletuesin

  Nëse dëshironi të lidheni me menaxhimin e skedarëve të tërë të kompanisë, duhet të shkruani këtë adresë: https://erp.verpura.eu/client.

  Client Verbindung in Browser öffnen

  Ilustrim: Hapja e lidhjes me klient në shfletues

 2. Pastaj ju duhet të shkruani të dhënat e qasjes Verpura
  Verpura Zugangsdaten eingeben

  Ilustrim: Shënimi i të dhënave të qasjes Verpura

 3. Pas një lidhje të suksesshme ju mund të shfletoni skedarët tuaj me vegëzat në shfletues. Dokumentet mund të shkarkohen dhe të hapen me funksionet e parazgjedhura të shfletuesit.
  Auflistung der Dokumente

  Ilustrim: Lista e Dokumenteve

  Në rast se doni të lidheni me skedarët tuaj privat, duhet të përdorni URL-në https: /erp.verpura.eu/user në shfletues dhe të shkruani të dhënat tuaja të qasjes. Nëse jeni të kyçur, shihni skedarët tuaj si në menaxhimin skedarëve të tërë kompanisë.

Më shumë informacion rreth WEBDAV mund të gjendet këtu.