Çfarë është saktësisht Verpura?

VERPURA është softuer për biznese. VERPURA përdoret tërësisht online- ju keni qasje përmes një shfletuesi. Emri përfshin shkurtimin ERP, që nënkupton Enterprise Resource Planning (Planifikimi i Burimeve të Ndërmarrjes). Kjo i referohet një sistemi të menaxhimit të ndërmarrjes. VERPURA është zhvilluar posaçërisht për bizneset e vogla dhe të mesme. Në veçanti, ajo adreson nevojat e industrisë së shërbimeve të tregtisë, ofrimit të shërbimeve, shërbimit të personelit, zejtarisë dhe agjencisë. Pavarësisht nga kjo, VERPURA është në fakt e dobishme për të gjitha llojet e bizneseve. Gjithashtu klubet, fermerët etj. mund të mbështesin administratën e tyre përmes këtij softueri. Verpura mund të merret me qira ose të blihet. Ju merrni qasje në VERPURA nëpërmjet internetit dhe atë pa instalim lokal. Veç kësaj, VERPURA është lehtësisht e adaptueshme ndaj nevojave për ndryshime: Zgjerimet mund të shtohen ose fshihen në një kohë të shkurtër. Kështu ajo përshtatet me zhvillimin ekonomik të kompanisë suaj.

Për cilat parakushte teknike kam nevojë që të përdor Verpuran?

E tëra që ju nevojitet është një lidhje interneti dhe një shfletues i përditësuar (Internet Explorer, Firefox, Safari ose të ngjashme). Mjafton të keni qasje në internet për punë në rast të ISDN ose GPRS. VERPURA përdor kryesisht HTML të pastër - kështu që të dhënat që do të transferohen janë shumë të vogla. Kjo varet më shumë nga koha e reagimit të lidhjes suaj në internet se sa në shkallën e transferimit të të dhënave. Nga ADSL ose UMTS, nuk ka pothuajse asnjë ndryshim shpejtësie midis një programi të instaluar lokalisht në ndonjë paisje dhe Verpuras.

Si qëndron çështja e sigurisë në Verpura?

Serverët tanë janë të pajisur me standardet më të fundit të sigurisë. Qasja i jepet vetëm personelit të kualifikuar. Vetë serverët janë të vendosur në qendrën kompjuterike Hetzner Online AG në Nuremberg të Madh. Kopjet e përditshme të të gjitha të dhënave bëhen drejtpërdrejt në këtë qendër të të dhënave dhe gjithashtu jashtë serverëve të tjerë të kompanisë Hetzner Online AG në Nurembergun e Madh.

Mbrojtja e mjedisit

VERPURA mbron mjedisin duke i ruajtur serverët. Shumë kompani përmbajnë në vete një infrastrukturë serverësh. Për fat të keq, prodhimi i një serveri nuk është i mundur pa ndikuar në mjedis - kështu që çdo server i kursyer është në dobi të mjedisit. Pastaj, më pak serverë operojnë në total – gjë që kursen energji. Qendrat tona të të dhënave operohen plotësisht përmes energjisë së gjelbër neutrale pa CO2 - më shumë informacion nën http://www.hetzner.de/hosting/unternehmen/umweltschutz.

Kur dhe si mund të paguaj për Verpura?

Në retrospektivë, ju do të merrni një faturë mujore ose tremujore. Kjo është e pagueshme brenda 14 ditëve. Në Kosovë ne ngarkojmë 18% TVSH. Brenda Bashkimit Evropian ne ngarkojmë në bazë të "ngarkesës së kundërt" pa tatim mbi vlerën e shtuar. Jashtë Bashkimit Evropian ne e ngarkojmë TVSH-në austriake.

Unë dua të ndryshoj pakon time Verpura - a është e mundur kjo?

Në disa raste është e dobishme ta ndryshoni pakon e zgjedhur Verpura. Një modifikim i tillë mund të bëhet në çdo kohë. Ju lutemi na kontaktoni përmes e-mailit ose formularit kontaktues. Ju pastaj mund të krijoni qasje shtesë në vetë Verpura Business dhe Premium në menunë ‘ADMIN’.

Si mund të porosis më shumë llogari Verpura?

Ju vetë mund të krijoni qasje shtesë në Verpura Business dhe Premium përmes menusë ADMIN.

Kam nevojë për ndihmë, si mund të marr mbështetje profesionale?

Në raste urgjente, në dispozicion janë mundësitë e mëposhtme:
- Nëse nuk gjeni një përgjigje në pyetjen tuaj në FAQ, ju lutemi kontaktoni mbështetjen tonë përmes e-mailit: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. ose plotësoni formularin kontaktues.
- Përdoruesit e VERPURA "Business" dhe "Premium" mund të përdorin edhe linjën tonë të ndihmës: +43 (0) 820 988 404; Mon-Fri, ora 8:00 - 17:00 - 20 cent në minutë.

Kush e ka zhvilluar Verpuran?

VERPURA u zhvillua nga kompania "Verpura GmbH" me seli në Altenberg pranë Linz, Austri, dhe për këtë arsye është subjekt i legjislacionit austriak apo europian.

Ku janë të dhënat? Ku janë serverët e Verpuras?

Serverët me të dhëna gjenden në qendrën e të dhënave Hetzner AG AG në Nuremberg. Kopjet e përditshme të të dhënave bëhen drejtpërdrejt në qendrën e të dhënave dhe gjithashtu jashtë në serverat e tjerë të kompanisë Hetzner AG në Nuremberg.

Kur dhe si mund ta anuloj qasjen shtesë?

Qasjen mund ta fshini në çdo kohë. Faturimi gjithmonë bëhet për muajin e plotë. Ju lutem vëni re, nëse fshini një llogari, të gjitha të dhënat në memorien personale do të fshihen.

Cilat janë afatet e kontratës?

Qasja fillestare (e njohur edhe si llogaria kryesore) është subjekt i një periudhe të detyrueshme prej gjashtë muajsh në fillim. Pas kësaj kohe, ju mund të anuloni për çdo muaj. Megjithatë, faturimi do të jetë gjithmonë i rrumbullaksuar si muaj i plotë. Informata më të hollësishme mund të gjenden në termet dhe kushtet e kontratës.

Çfarë ndodh me të dhënat e mia kur e ndërpres Verpuran?

Pas përfundimit, të gjitha të dhënat në llogarinë tuaj VERPURA do të fshihen. Ju jeni përgjegjës për eksportin e të dhënave, nëse keni nevojë për të dhënat tuaja më vonë. Sipas kërkesës, ky eksport kryhet nga ne me një tarifë. Ju lutem tregoni këtu se në cilën formë dëshironi të merrni të dhënat tuaja.

Nuk gjetët përgjigje të përshtatshme?

Nëse jo, na kontaktoni përmes formularit tonë kontaktues.

Gjuhët

Nëse është e mundur, VERPURA përdor gjuhën e shfletuesit. Verpura aktualisht është përkthyer tërësisht në gjermanisht, anglisht dhe shqip. Gjermanishtja përdoret në Austri, Zvicër dhe Gjermani. Nëse është caktuar një gjuhë e shfletuesit, atëherë Verpura nuk e aplikon automatikisht gjuhën angleze. Në disa shfletues mund të vendoset një set i gjuhëve - këtu VERPURA përdor gjuhën që është mbështetur për herë të parë. Nëse asnjë gjuhë nuk mbështetet, do të shfaqet anglishtja.

Pse shoh indikacion që unë duhet të instaloj Java Virtual Machine(JVM), kur punojë me VERPURA? Dhe çfarë duhet të bëj?

Në Verpura ekzistojnë disa module që kanë nevojë për mbështetjen e mjedisit Java Runtime. Nëse nuk e keni instaluar tashmë Java, shfletuesi juaj do t'ju tregojë një mesazh se si ta instaloni Java. Ju gjithashtu mund të shkarkoni dhe instaloni Java Runtime manualisht këtu.

Çfarë duhet të bëj në qoftë se shoh një pop-up dritare të tillë që thotë "Paralajmërim i Sigurisë: A doni ta ekzekutoni këtë aplikacion? ... "?

faq18

Nëse jeni duke përdorur modulin Office 365 për herë të parë, do ta shihni këtë mesazh. Kjo për shkak se ne përdorim një komponent të veçantë për të implementuar Office 365 në Verpura. Shfletuesi i internetit duhet së pari ta shkarkoj këtë komponent para se të mund të ekzekutohet. Ky mesazh më pas tregon nëse besoni në këtë aplikacion para se ta shkarkoni. Ky komponent është zhvilluar edhe nga ekipi ynë Verpura, që do të thotë se nuk do të keni probleme nëse i besoni aplikacionit. Kështu që mund të vazhdosh tutje duke klikuar në "Unë e pranoj rrezikun dhe dua ta ekzekutoj këtë aplikacion" dhe "Gjithmonë i beso përmbajtjes nga ky botues". Nëse veproni kështu, nuk do ta shihni këtë herë ‘pop-up’ herën e ardhshme.

Çfarë duhet të bëj nëse shoh një pop-up dritare të tillë që thotë "Windows ka bllokuar këtë softuer ... prodhues i panjohur"?

faq19

Nëse përdorni Office 365 në Verpura dhe shfaqet ky ‘pop-up’, një zgjidhje e mundshme për këtë problem mund të jetë që të keni instaluar versionin 64-bit të Java Virtual Machine. Ju lutemi çinstaloni ato dhe instaloni versionin 32-bit të Java Virtual Machine.

Ndrysho fjalëkalimin tënd

Nëse jeni kyçur në Verpura, mund të klikoni në butonin [Ndrysho fjalëkalimin] nën [FILLO] - [REDAKTO PROFILIN] në anën e majtë në fushën e [Të dhënave personale]. Pastaj vjen maska e mëposhtme në të cilën mund të shkruani fjalëkalimin ekzistues dhe dy herë fjalëkalimin e dëshiruar.

faq20

Kliko në butonin [Ruaj Fjalëkalimin] për të ruajtur fjalëkalimin tuaj të ri. Në kyçjen e radhës ju duhet të përdorni fjalëkalimin e ri për t’u identifikuar.