Kalendar

Kalendari mund të gjendet në menynë nën [Office] - [Kalendari].
 
Moduli i kalendarit ju lejon të menaxhoni emërimet në zyrën tuaj virtuale. Krijo një takim të ri me disa klikime të miut dhe shtoni pjesëmarrësit dhe detaje të mëtejshme, nëse dëshironi. Shtimi i emërimeve në një takim e bën të lehtë planifikimin e emërimeve për njerëz të shumtë apo edhe për të gjithë kompaninë. Ju gjithashtu mund të bëni një takim për një koleg.
 
Në Verpura ka përsëri dy variante të funksionit kalendarik:
 
Nga njëra anë ekziston zgjidhja me burim të hapur WebCalendar, i cili përmbush të gjitha kërkesat e një kalendari takimesh. Për pikëpamjet, mund të kaloni në mes të ditës, javës, muajit ose shikimit të vitit në shiritin e sipërm të menusë për të pasur një panoramë më të mirë. Dita e tanishme gjithmonë theksohet në të verdhë. Ditë kur një shënim tashmë është shtuar, gjithashtu janë shënuar me ngjyrë. Krijimi i shënimeve është i mundur me disa klikime të thjeshta. Është gjithashtu e mundur të planifikoni ngjarje për disa njerëz ose për tërë kompaninë. Gjithashtu mund të dërgohen përkujtuesit e pjesëmarrësve të një hyrje. Nëse preferoni të keni kalendarin tuaj në letër, mund të printoni çdo pamje me ikonën e printerit në shiritin e menysë. Për më tepër, një funksion kërkimi është gjithashtu në dispozicion. Ky kalendar në internet ka të gjitha mundësitë për të menaxhuar me lehtësi emërimet dhe takimet. Opsionale, ne mund të hyjmë edhe në kalendarë të tjerë - kështu që ju mund, për shembull, planifikoni shfrytëzimin e një makine ose një dhomë takimi. Na kontaktoni Më shumë informacion rreth modulit WebCalendar mund të gjendet nën www.k5n.us.
 
kalender1
Figura: WebCalendar me burim të hapur

Krijo hyrjen

Për të krijuar një hyrje të re, ekzistojnë dy opsione të ndryshme. Nga njëra anë, mund të shtoni një hyrje në shiritin e menusë nën [Emërimet] - [Add Appointment New], ose mund të klikoni drejtpërdrejt në pamjen e kalendarit në (+) në këndin e sipërm të djathtë të ditës së dëshiruar. Të dyja variantet çojnë në ndërfaqen e mëposhtme të përdoruesit, ku mund të futni përshkrimin e emërimit. Ndër të tjera, vendi dhe koha, ose data, e ngjarjes mund të regjistrohen këtu. Nën "Qasje" mund të vendosni nëse ky emërim është i dukshëm edhe për përdoruesit e tjerë, ose nëse duhet të jetë vetëm një hyrje private, si p.sh. një hyrje private. një mbledhje e bordit.
 
kalender2
Figura: Shto hyrje
 
Pastaj mund të përdorni skedën [Pjesëmarrësit] për të specifikuar cilët punonjës janë të ftuar për këtë ngjarje. Për momentin, të gjithë përdoruesit e Verpura të llogarisë suaj do të tregohen këtu. Nëse shënoni pjesëmarrësit, gjithashtu mund të kontrolloni disponueshmërinë e tyre ose t'i shtoni ato në ngjarje. Personat e regjistruar do të shfaqen gjithashtu në modulin e tyre të kalendarit. Sipas kërkesës, mund të vendosni në skedën [Repeat] nëse ky emërim duhet të përsëritet pas një periudhe të caktuar. Kjo do të ishte p.sh. në takimet e kompanive javore të dobishme. Sipas [Reminders], për personat e përfshirë mund të dërgohen përkujtesa, kështu që emërimi nuk harrohet.
 
kalender3
Figura: Shikimi i Filialit
 
Nëse një hyrje është ruajtur, përshkrimi dhe pjesëmarrësit e kësaj ngjarjeje mund të shihen në pamjen e tij të detajuar. Për të marrë një pamje të detajuar, klikoni mbi një hyrje. Nëse një takim është krijuar nga dikush tjetër dhe unë u regjistrua si pjesëmarrës, atëherë mund të konfirmoj ose anuloj pjesëmarrjen time në pamjen e detajuar, në mënyrë që krijuesi të dijë se kush do të shfaqet në këtë mbledhje.
 
kalender4
Ilustrim: Pamje e detajuar e një hyrjeje
 
Nën Cilësimet, mund të ndryshoni ngjyrën e kalendarit të uebit sipas dëshirës. Përveç kësaj, ju mund të bëni akoma më shumë gjobë këtu.
 
Nëse ju keni Office365 të integruar në Verpura, Verpura përfshin kalendarin Microsoft Office365 dhe të gjitha tiparet e tij - siç është e mundur në Outlook Webapp. Këto janë të ngjashme me ato të programit të burimit të hapur Verpura WebCalendar. Mund të krijoni emërime të reja, vendin, kohën, subjektin dhe përkujtuesit. Për të ndjekur, është e mundur të shihet tërë muaji, java e tanishme ose vetëm dita e tanishme. Nëse është e nevojshme, gjithashtu mund të printoni kalendarin e krijuar në Office365. Më shumë informacion mund të gjeni në www.microsoft.com.
 
 
kalender1de Ilustrim: Kalendari i Microsoft Office365 në shikimin e javës
 
 
kalender2de Ilustrim: Kalendari i Microsoft Office365 në pamje mujore
 
Përsëri, ekzistojnë dy mënyra për të krijuar një hyrje të re në modulin e Office 365. Ose në shiritin e menysë nën [New], ose duke klikuar dy herë në ditën e dëshiruar. Në të dy rastet, do të hapet një dritare e re, që ju lejon të vendosni subjektin, vendndodhjen, kohën, etj. Si një veçori e veçantë, ju gjithashtu mund të shtoni fotografi ose imazhe këtu gjatë emërimeve. Ju gjithashtu mund të ngjyrosni shënimet në mënyrë që të gjitha takimet janë të verdha, dhe të gjitha prezantimet e produktit janë të gjelbërta. Kjo siguron një pasqyrë të mirë, edhe me shumë shënime në kalendar. Në fund mund të krijoni një përshkrim ose një mesazh për hyrjen. Ky tekst pastaj mund të organizohet me disa formatime standarde.
 
kalender7
Figura: krijoni hyrje të re
 
Më pas, pjesëmarrësit e kësaj ngjarjeje mund të menaxhohen. Kjo ndodh nën artikullin [Asistent i Planifikimit]. Në pjesën e majtë të dritares mund të shtoni pjesëmarrës. Të gjitha kontaktet e Office 365 mund të zgjidhen këtu. (Për informacion: Kontaktet e Zyrës Suaj 365 mund të pajtohen automatikisht me kontaktet tuaja Verpura, të cilat mund të modifikohen në Verpura nën [Start] - [Settings].) Nëse keni shtuar persona, ju mund të zgjidhni nëse pjesëmarrja juaj është e nevojshme ose jo e detyrueshme. Pjesëmarrësve do të dërgohet një e-mail dhe një kujtesë do të shfaqet pak para emërimit. Përveç kësaj, një dhomë mund të zgjidhet për ngjarjen këtu, nëse ka ndonjë përkufizim.
 
 
kalender8

Figura: Asistent Caktimin