Skedarët

 

Në menunë [SKEDARËT] ju gjeni modulin e menaxhimit të skedarëve Verpura.

 

Një hapësirë e plotë skedarësh online është e integruar direkt në Verpura. Një përdorues mund të ngarkoj fotografi këtu dhe të qaset në skedarët që gjenerohen nga Verpura. Kjo ju mundëson të keni lëvizshmëri të plotë kur hyni në të dhënat tuaja. Për të parandaluar humbjen e skedarëve tuaj, e tërë përmbajtja e hapësirës tuaj të skedarëve back-up-et automatikisht çdo natë. Çdo llogari Verpura ka qasje në një sasi të caktuar të memories sipas çmimores tonë. Opsionale, ju mund të keni qasje në më shumë memorie - na kontaktoni nëse doni të dini më shumë. Me menaxhimin tonë të saktë ju mund të përcaktoni se kush cilit skedar mund t’i qaset. Me "Verpura Start Up" për bizneset me një person, ju keni qasje vetëm në menaxhimin e skedarëve në tërë kompaninë. Me "Verpura Business" dhe "Verpura Premium" ju keni qasje në menaxhimin e skedarëve në të gjithë kompaninë, si dhe në një system të skedarëve personal. Në sistemin e skedarëve në tërë kompaninë mund të kufizohet qasja në skedarë individuale për disa përdorues. Kjo mund të konfigurohet për ju nga ekipi ynë Verpura për të gjitha dosjet PDF dhe XML të gjeneruara nga Verpura për oferta, blerje, kredi, fatura, etj. Verpura automatikisht krijon dosje për produktet, projektet dhe klientët, ndërkohë që ju mund të ngarkoni skedarë në maska përkatëse. Sigurisht, ju mund të krijoni dosjet tuaja për të menaxhuar dokumentet tuaja. Hapësira e të dhënave personale i takon një përdoruesi dhe mund të shikohet dhe redaktohet nga ai.

 

1. Filesystem overview

Ilustrim: Pasqyra e sistemit të skedarëve

 

Çdo rresht në sistemin e skedarit përfaqëson një dokument ose dosje. Për çdo rresht keni disa opsione. Ju p.sh mund të bashkëqasni skedarët, t'i dërgoni at përmes e-mailit, t'i fshini, t'i zhvendosni ose ndryshoni. Me një të autorizim dhe sipas kërkesës është e mundur të dërgoni skedarë PDF direkt për printim me pagesë. Çmimet varen nga sasia e printimeve. Dosjet XML mund të nënshkruhen në mënyrë digjitale me një "Kartë qytetari" dhe një softuer përkatës " Kartë qytetari". Për informacione të mëtejshme na kontaktoni.

 

2. Document Signature

Ilustrim: Krijimi i nënshkrimit të një dokumenti

 

 

Nëse po përdorni një llogari të Office 365, gjithashtu mund të hapni Word-in, Excel-in ose Powerpoint-in dokumente me web aplikacionet Office 365. Kjo ju lejon të redaktoni lehtësisht dokumentet e Office në shfletuesin tuaj. Ju gjithashtu mund të hapni skedarët me programin tuaj të instaluar në nivel lokal. Office 365 gjithashtu ofron një hapësirë të skedarëve online. Në [FILLO] - [REDAKTO PROFILIN] mund të vendosni se ku duhet të ruhen skedarët:

 

files linking

 

files moving

 

Ilustrim: Ruajtja dhe hapja e skedarëve

 

Keni disa mundësi për ngarkimin e skedarëve:

 

4. various upload options

Ilustrim: Opsione të ndryshme të ngarkimit

 

Me ngarkimin e zakonshëm lehtësisht mund të ngarkoni një skedar. Kjo është mundësia më e lehtë, por disavantazhi i saj është që mund të ngarkoni vetëm një skedar në të njëkohësisht.

 

Nëse doni të ngarkoni më shumë se një skedar njëkohësisht, mund të përdorni Multi-Ngarkimin (Java). Vetëm tërhiqni dhe lëshoni skedarët tuaj te dritarja. Ju duhet të keni të instaluar Java. (Instalimi i Java).

 

 

6

Ilustrim: Ngarkimi i shumëfishtë

 

Multi-Ngarkimi (Flash) punon në mënyrë të ngjashme. Adobe Flash Player duhet të instalohet në pajisjen tuaj që multi-ngarkimi të punoj. Vetëm selektoni skedarët që dëshironi të ngarkoni me butonin [Shfleto] dhe klikoni mbi [Ngarko]. Ju do të pranoni një njoftim nëse është bërë ngarkimi.

 

6. Multiupload

Ilustrim: Flash-Ngarkimi i Shumëfishtë

 

WebDAV

 

Menaxhimi i plotë i skedarëve mund të integrohet në Windows (por edhe në Apple ose Linux) me WEBDAV, p.sh. si drive X: për personale dhe për drive Y: për hapësirën e skedarit të tërë kompanisë. Këtu është një hyrje e shkurtër, si mund të vendosni një drive të rrjetit me WebDAV (Web Based Distributed Authoring dhe Versioning): (nëse keni nevojë për ndihmë, na kontaktoni!)

 

 • 1. Lidhu me serverin Verpura
 • 1.1 Hapni menunë Fillo dhe klikoni në butonin e Kompjuterit në anën e djathtë të
 • 1.2 Klikoni në butonin e veglave “Hapësira e qasshme e rrjetit”

 

MapNetworkDrive en

Ilustrim: Hapësira e qasshme e rrjetit

 

 • 1.3 Selekto një hapësirë shkronjash të cilën dëshironi ta caktoni te kjo hapësirë e qasshme e rrjetit

 

MapNettworkDrive2 en

Ilustrim: Selektimi i hapësirës së shkronjave

 

 • 1.4 Shkruani URL që dëshironi ta qasni
 • Nga njëra anë, nëse dëshironi të lidheni me hapësirën e tërë kompanisë tuaj ose hapësirën e klientit, shkruani URL-në: https://erp.verpura.eu/client

  Nga ana tjetër, nëse dëshironi të shihni dokumentet tuaja në hapësirën tuaj të përdoruesit, shkruani URL-në: https://erp.verpura.eu/user

   

 • 1.5 Nëse dëshironi që gjithmonë ta keni në dispozicion hapësirën e qasshme të rrjetit në dritaren e kompjuterit, kontrolloni kutinë "Ri-lidhu në kyçje"

 

SHËNIM: Nëse nuk e kontrolloni kutinë "Ri-lidhu në kyçje", atëherë skedari i hapësirës së qasshme të rrjetit në Kompjuter do të shkëputet automatikisht sapo të shkyçeni ose të ristartoni kompjuterin.

 

ConnectToClient en

Ilustrim: Lidhja me anën e klientit Verpura

 

 • 1.6 Kliko në butonin 'Përfundo'
 • 1.7 Pastaj nga ju do të kërkohet që ta shkruani emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin që përdorni për t'u lidhur me Verpura. Nëse dëshironi të kyçeni automatikisht çdo herë që të hapni hapësirën e qasshme të rrjetit, atëherë kontrolloni kutinë "Ruaj kredencialet e mia". Klikoni OK pasi t’i shkruani ato.

 

ReconnectAtSignIn en

Ilustrim: Ruajtja e kredencialeve të përdoruesit

 

 • 1.8 Tani ju keni një hapësirë të qasshme të rrjetit të dosjes së bashkëqasur nga Verpura në Kompjuter

 

NetworkMapped en

Ilustrim: Hapësira e qasshme e klientit Verpura

 

 • 2. Për të ndërprerë qasjen e hapësirës të rrjetit
 • Kjo do ta stakoj hapësirën e qasshme të rrjetit dhe e largon atë vetëm nga dritarja e Kompjuterit. Nuk do të fshijë dosjen e bashkëqasur të rrjetit!

   

 • 2.1 Hap menunë 'Fillo' dhe kliko në butonin 'Kompjuter'
 • 2.2 Kliko me të djathtën në hapësirën e qasshme të rrjetit që dëshironi ta ndërprisni, dhe klikoni “Ndërprit”

 

UnmapNetwork en

Ilustrim: Ndërprerrja e rrjetit

 

 • 2.3 Hapësira e qasshme e rrjetit tani është ndërprerë dhe nuk do të shfaqet më në dritaren e Kompjuterit

 

 

WebDAV me Cyberduck

 

Në rast se dëshironi të përdorni një aplikacion në vend të një hapësire rrjeti, ju mund të përdorni aplikacionin e klientit Cyberduck. Cyberduck ka një interface të lehtë për t'u përdorur, duke lejuar lidhjen me PTS (Protokolli i Transferit të Skedarëve), TSS (SSH Transferi i Sigurt i Skedarëve), WebDAV (Autorizimi dhe Versionimi i Shpërndarë me bazë në Web), Amazon S3, Ruajtja në Google Cloud, dritaret Azure, Rackspace Cloud Files, madje edhe Google Drive. Ky është një udhëzim hap pas hapi se si ta instaloni dhe ta përdorni klientin Cyberduck për t'u lidhur me serverin e WebDAV që Verpura ofron duke përdorur HTTPS:

 

 • 1. Shkarko dhe instalo Cyberduck nga http://cyberduck.ch/
 • 2. Hap Cyberduck dhe nga aplikacioni kliko në butonin "Hap lidhjen"
 • 3. Selekto llojin e lidhjes si WebDAV (HTTP/SSL)

 

WebDAVConnectionCyberduck en

Ilustrim: Selektimi i lidhjes WebDAV

 

 • 4. Shkruani parametrat e paraqitura në pamjen e ekranit më poshtë, duke përdorur emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin që përdorni për t'u identifikuar në Verpura
 • Nëse dëshironi të lidheni me hapësirën tuaj të tërë kompanisë shkruaj / klient në shtegun, për përdoruesit e tërë hapësirës / përdorues.

 

OpenClientConnectionCyberduck en

Ilustrim: Hapja e një lidhje të re të Tërë-Kompanisë

 

 • Pasi të jeni qasur në një hapësirë, mund të lexoni dhe të shkruani skedarë nga zona e bashkëqasur e depos duke u qasur në lidhjen e re. Në këtë mënyrë Cyberduck siguron një interfejs përdoruesi si një menaxher i skedarëve për të punuar me të dhënat e kompanisë suaj.

 

NetworkMappedCyberduck en

Ilustrim: Lidhja në Tërë-Kompaninë (hapësira e klientit)

 

 • Nëse dëshironi t’i shihni vetëm të dhënat tuaja private nga Verpura (hapësira e përdoruesit) ju duhet të shtoni si një opsion shtegun / përdoruesi.

 

OpenUserConnectionCyberduck en

Ilustrim: Hapja e një lidhje të re te të dhënat e juaja personale

 

 • Sapo të lidheni, mund ta menaxhoni hapësirën tuaj si një shfletues të ri skedari. Operimet më të zakonshme të kryera janë: krijimi, hapja, redaktimi, shkarkimi, ngarkimi, riemërimi, zhvendosja, kopja, fshirja, kërkimi / gjetja, sinkronizimi. Dosjet shfaqen në një rend kronologjik. Interfejs gjithashtu përfshin butonat navigues përpara dhe prapa. Nëse keni ndonjë dyshim se si të përdorni Cyberduck ju mund të hapni Cyberduk Wiki, që ofron informacione të dobishme.

 

 

WebDAV me Mac OS

 

 • 1. Te gjetësi (finder) selekto Go > “Connect to Server”
webdavMacOS en-1

Ilustrim: Hapja e një lidhje të re te të dhënat e juaja private

 

 • 2. Shkruani adresën e serverit në fushën e adresës së serverit dhe pastaj klikoni "Lidhu".
  • • Nga njëra anë në qoftë se dëshironi të lidheni me hapësirën tuaj të tërë kompanisë ose të klientit, shkruani adresën: https://erp.verpura.eu/client
  • • Nga ana tjetër, në rast se dëshironi të shihni dokumentet tuaja në hapësirën tuaj të përdoruesit, shkruani adresën: https://erp.verpura.eu/user
webdavMacOS en-2

Ilustrim: Lidhja me klientin

 

KËSHILLA: Ju gjithashtu mund të klikoni ikonën pranë adresës së serverit për ta ruajtur atë. Pastaj herën tjetër nuk ju duhet të shkruani përsëri adresën kur doni të lidheni me serverin. Ju vetëm duhet të selektoni adresën e serverit të ruajtur dhe klikoni "Lidhu"

webdavMacOS en-3

Ilustrim: Lidhja me përdoruesin

 

 • 3. Pastaj do t'ju kërkohet të shkruani emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin që përdorni për t'u lidhur me Verpura.
webdavMacOS en-4

Ilustrim: Shënimi i kredencialeve tuaja

 

 

 • 4. Tani do ta keni një hapësirë të qasshme të rrjetit (klienti ose përdoruesi) të dosjes së bashkëqasur të rrjetit tuaj nga Verpura
webdavMacOS en-5

Ilustrim: Shkrimi i kredencialeve tuaja

WebDAV me shfletuesin tuaj

 

Ju gjithashtu mund të lidheni me drejtorinë WebDAV me cilindo nga shfletuesit tuaj.

 

 • 1. Hap shfletuesin
 • Nëse dëshironi të lidheni me menaxhimin e skedarëve të tërë të kompanisë, duhet të shkruani këtë adresë: https://erp.verpura.eu/client.

 

Client Verbindung in Browser öffnen

Ilustrim: Hapja e lidhjes me klient në shfletues

 

 • 2. Pastaj ju duhet të shkruani të dhënat e qasjes Verpura

 

webdav browser 02 en

Ilustrim: Shënimi i të dhënave të qasjes Verpura

 • 3. Pas një lidhje të suksesshme ju mund të shfletoni skedarët tuaj me vegëzat në shfletues. Dokumentet mund të shkarkohen dhe të hapen me funksionet e parazgjedhura të shfletuesit.
Auflistung der Dokumente

Ilustrim: Lista e Dokumenteve

 

Në rast se doni të lidheni me skedarët tuaj privat, duhet të përdorni URL-në https: /erp.verpura.eu/user në shfletues dhe të shkruani të dhënat tuaja të qasjes. Nëse jeni të kyçur, shihni skedarët tuaj si në menaxhimin skedarëve të tërë kompanisë.


Më shumë informacion rreth WEBDAV mund të gjendet këtu.

 

Social