Cili version i Office 365 duhet të zgjidhni?

Gladly shpjegoni se si dallimet në mes të versioneve Office365. Microsoft e dallon këtë në tre edicionet e biznesit të vogël, biznesin e mesëm dhe ndërmarrjet të cilat janë optimizuar për kompani të ndryshme.

 

A jeni një kompani me 1-25 punonjës? 

Office 365 Small Business Plans

Pastaj tre oferta janë të përshtatshme për ju: Premium me një çmim prej 3.3 euro për përdorues në muaj vetëm për Exchange, 4.9 euro në muaj për biznesin e vogël duke përfshirë Webapps dhe 10.40 për Office 365 Small Business Premium për përdorues dhe muaj. Me pagesë vjetore ju paguani vetëm 10 muaj dhe mund ta përdorni atë për 12 muaj.

 

 

Dallimi kryesor midis dy versioneve është se Office 365 Small Business Premium ju jep të drejtën të shkarkoni dhe instaloni versionin desktop të Microsoft Office Professional Plus 2013 (përfshirë Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Access, Publisher dhe Lync) në 5 pajisje për përdorues. Nëse dëshironi të instaloni Microsoft Office në një Mac, gjithashtu mund të shkarkoni dhe instaloni versionin e  Microsoft Office for Mac 2011. Versioni premium është shumë i mirë nëse doni të keni të gjitha shërbimet e kompletit të zyrës. Megjithatë, nëse tashmë e keni instaluar versionin desktop të Microsoft Office, ose nëse keni nevojë vetëm për Office Web Apps (të gjitha që ju nevojitet për të bërë suvatim), do t'ju duhet Office 365 Small Business shumë më pak të shtrenjtë.


Shërbimet e përfshira në versionin e biznesit të vogël përfshijnë Email, Kalendari, Kontaktet dhe Detyrat (me Exchange Online), Intranet dhe faqet e Internetit (me SharePoint Online), Sinkronizimi i Dokumenteve në Internet (me SkyDrive Pro) Online mesazheve të menjëhershme dhe videokonferencat me definicion të lartë dhe ndarja e ekranit (me Lync Online). Për një listë të plotë të karakteristikave, shih:

http://technet.microsoft.com/de-at/library/jj819267.aspx

 

 


A jeni një kompani e mesme me deri në 250 punëtorë? 

 

Office 365 Midsize Business

 

Në rast se do të keni më shumë se 25 punonjës në të ardhmen e afërt zgjidhje më të mirë. Mjafton deri në 250 përdorues dhe kushton 12.30 € për përdorues në muaj. Office 365 Medium Medium gjithashtu përfshin versionin desktop të Microsoft Office Professional Plus 2013.


Në veçanti, Office 365 Medium Biznesi përfshin më shumë mjete për menaxhimin e IT të optimizuar për kompanitë e kësaj madhësie. Nëse nuk dëshironi që të përfshini suitë për zyrën e desktopit, gjithashtu mund të merrni versionin Office 365 Enterprise-E1 (6.5 euro për përdorues në muaj).


A jeni një kompani me më shumë se 250 punonjës?

 

  Office 365 Entrerprise E3

 

 

Në këtë rast, Office 365 Enterprise-E3 (19 € për përdorues në muaj) është optimale për ju. Ekziston edhe një suitë për zyrën e desktopit
Microsoft Office Professional Plus 2013 mori.

Versionet e Ndërmarrjeve të Office 365 ofrojnë mjete për menaxhimin e përdorimit të një numri të madh punonjësish. Tani mund të keni deri në 3000 biblioteka në SharePoint Online, si dhe veçori të avancuara të administrimit të postës elektronike, dhe në përgjithësi kanë opsione më fleksibël të vendosjes.


Për një krahasim të plotë të karakteristikave, shih:

http://office.microsoft.com/de-at/business/compare-all-office-365-for-business-plans-FX104051403.aspx

Ju lutem vini re se një ndryshim i mëvonshëm nga Office 365 Small Business në Medium Biznesi ose Ndërmarrje nuk është e mundur.